Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


szereplők

2008.05.03

Főszereplők

A sorozat főszereplője négy alsó tagozatos kissrác, Stanley „Stan” Marsh, Kyle Broflovski, Eric Theodore Cartman és Kenneth „Kenny” McCormick. Kenny „igazi” halála után Leopold „Butters” Stotch és Tweek is kulcsfontosságú figurává vált.

Gyakran visszatérő szereplők a négy kissrác családtagjai; az iskolai alkalmazottak, mint például Mr. Garrison, Ms. Choksondik, Mr. Mackey, az iskolai pszichológus és Jerome „Séf” McElroy (Séf bácsi); valamint a többi kiskölyök, például Craig, Clyde, Timmy, Token, Wendy, Bebe és Jimmy.

Mellékszereplők

A sorozat szürrealista természetét erősítik a megjelenő mellékszereplők. Találkozhatunk vallási alakokkal, mint például Isten (aki egy kis vízilószerű rágcsáló képében jelenik meg), Jézus (visszatérő szereplő, akinek saját lakása és betelefonálós televíziós műsora van, a Jézus és a haverok) vagy Mózes. Ezenkívül visszatérő szereplő Terrance és Phillip, a South Park-i fiúk kedvenc (kanadai) rajzfimhősei; Sátán és szeretője, Szaddám Huszein; Törcsi, a marihuána-függő törülköző; különféle földönkívüli lények; a túlzottan vidám beszaurusz és Kula bácsi, „az ünnepi kaki”, aki karácsonyi hangulatot kölcsönöz a szent ünnepnek.

Gyakran jelennek meg hírességek is (általában megszemélyesítve); például Bill Clinton elnök (aki lefeküdt Cartman anyjával), a KoRn zenekar (önmagukat alakították, és megoldottak egy Scooby Doo-szerű rejtélyt), Paris Hilton és a minőségi zene elárulójaként több részben is kegyetlenül kifigurázott Phil Collins.


Az eredeti sorozatban szinte az összes férfiszereplő hangját Trey Parker és Matt Stone kölcsönzi.

A női szereplőknek April Steward és Mona Marshall (korábban Mary Kay Bergman és Eliza Schneider) adja a hangját. 1999. november 11-én Mary Kay Bergman színésznő öngyilkos lett.

Séf bácsi eredeti hangja, Isaac Hayes 2006-ban egy nézeteltérés után otthagyta a műsort.

Több vendégszereplő eredeti hangját olyan hírességek kölcsönözték, mint például Jennifer Aniston vagy George Clooney.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.